Voisin yrittää taas päivitellä tätäkin vaihteeksi ja taas on paljon tapahtunut. Elikkäs olemme Kinan kanssa aloittaneet agikurssin virallisesti. Olemme nyt siis maanantaisin käyneet tuolla Ertin pentuagility kurssilla, mutta sinnekään me emme saaneet jäädä. No siis olemme kouluttajan mukaan liian edistyneitä pentukurssille, mutta emme kuitenkaan saaneet itse ilmottautua alkeiskurssille. Nyt olemme kuitenkin alkeiskurssilla, kun kouluttaja itse oli sitä mieltä, ettei meille ole hyötyä olla pentukurssilla. Mikä on tosi kiva, tuntuu vaan täällä olevan niin vaikeaa päästä mihinkään ilman tappelua noista kurssipaikoista ja selvittelyä siitä mitä koira osaa jo vaikka se onkin nuori. Eihän me edes olla tehty paljoa agia, muutamia hassuja kertoja käyneet radalla. Kina vaan oppii niin nopeasti.

 

Kurssilla kuitenkin aloitettiin tekemään esteitä ja katsottiin mitenkä hyvin koira pysyy hallinnassa. Romi kaveri tuotti meille ongelmia, ei Kina muista koirista ollut niin kiinnostunut, mutta Romi on NIIIN kiva! Kina vaan katseli tosi tarkkaan alku tunnin missä Romi on ja kun Romi tuli lähelle niin sitten alko leikkiin haastaminen. Kun tekeminen alkoi kunnolla Kina oli tosi hienosti katse minussa kiinni koko ajan. Sitä saattoi tietysti helpottaa se että minulla oli ihan älyttömän hyvää mureketta namina mukana. Ensin tehtiin ihan perus hyppyjä, siten että puomit olivat ihan alimmalla tasolla. Kaksi estettä suorassa linjassa, mikä oli Kinalle ihan liiankin helppoa. Sitten tehtiin puomi, joka oli minusta pelottavampaa kuin Kinasta. Ensimmäisellä kerralla Kinaa vähä jännitti ja otin sen syliin kesken matkan. Toinen kerta meni hyvin ja päästiin loppuun asti. Lopuksi oli putki, suora pitkä putki. Ensimmäisen kerran mentiin remmin kanssa ja Kina jäi selkeästi sitä ihmettelemään, mikä sieltä perästä tulee joten toiselle kerralle pyysin että voisinko ottaa sen pois. Kina on putkessa jo ihan pro! Ei mitään ongelmaa ja vauhtia on sata! Silmänisku Tunti tuntui tosi lyhyeltä ja se meni tosi nopeaan.

 

 

Olemme tehneet myös muutamia kertoja jälkeä ja tottista. Jäljelle alkaa tulla rutiinia jo ja olenkin vaihtanut napit keppeihin, ne se nostaa jo nätisti, jos malttaa olla juoksematta yli. Seuraavalla kerralla on parempi kokeilla vähä harventaa keppejä, ettei juokse yli niistä. Ensimmäinen jälki kuitenkin tuntuu menevän usein ihan liian höseltämiseksi ja Kina ei tunnu keskittyvän ollenkaan tekemiseen on vaan niin kivaa olla metsässä tai jotain. Tottiksessa ollaan tehty maahan menoa ja luokse tuloa, mutta meidän varmaan pitäisi mennä johonkin ryhmään tekemään tätä että saataisiin hyviä vinkkejä tekemiseen.