Jep, jep. Heinäkuu on perinteisesti mätäkuu, mutta eipäs vaan meillä! ;D Enivei, paljon on tosiaan tapahtunut ja paljon on opittu kummatkin. Tässä siis pientä tiivistystä viimeisistä tapahtumista.

 

Vaalassa käytiin leireilemässä tuossa heinäkuun alussa ja sieltä saatiin valtavasti neuvoja eri lajeihin ja uutta tietoa ja taitoja ollaan tämän jälkeen päästy vahvistamaankin jo. Leirillä käytiin Kinan kanssa tekemässä agia, metsäjälkeä, esineruutua, tottista ja kokeilemassa jopa hakuakin. Kinasta tuo hakuilu ei oikein vielä luonnistu sen varautuneisuuden takia muita ihmisiä kohtaan. On tässä tullut selkeästi äitiinsä, mutta leirillä tapahtui tässäkin huomattavaa parannusta. Leirillä tuli saatua niin paljon siedätyshoitoa tämän sosiaalistamisen kanssa ettei voi muuta kuin kiittää kaikkia leirillä olijoita. Kiitos ja kumarrus, myös ohjaajille, jotka vetivät ryhmiä ja ohjasivat meitä oikeaan suuntaan.

                      Jälki oli meille se mitä halusin petrata, ennen leirille menoa olimme tehneet joitakin makkarajälkiä metsään, mutta ei mitään kovin vaikeaa. Leirillä kuitenkin ensimmäisistä harjoituksista lähtien Kinaa piti huomattavasti vähemmän ohjata ja hänessä näki selvästi että idea alkaa valjeta. Viimeisien päivien harjoituksissa Kina alkoi jo kävellä nakkien yli ja jättämään palkkoja väliin ja menevän suoraan loppuun. Muutaman kerran Kina jopa jätti loppupalkan ottamattakin ja palkkaavan itsensä sillä jäljellä. Loppu viikosta teimme myös muutaman keppiharjoituksen ja tosi, tosi, tosi hienosti meni. Ensimmäisestä harjoituksesta lähtien Kina nosti suuhun asti aina ainakin 5/6 kepistä. Paremmin ei jälki osuus olisikaan leirillä voinut mennä!

                      Hakuilua käytiin kokeilemassa maanantaina, kun ajattelin että se voisi olla mukava tapa tutustuttaa Kinaa ihmisiin. Tämän olisi voinut tehdä kyllä myöhemminkin, kun ihmiset olisivat jo tulleet tutuiksi, olisi heidän luo meno voinut olla helpompaa Kinalle. Kerkesimme tehdä Kinalle kerran lyhyen makkararingin. Aluksi kuitenkin kun hain Kinan autolta tilanne oli selvästi jännittynyt hänen mielestään. Kävellessä porukan luo autolta Kina yritti vähän komentaa haukahtelemalla ja olla muutenkin valppaan oloinen. Itse harjoitus meni kuitenkin paremmin ja Kina huomasi ettei tuntemattomat olleetkaan niin vaarallisia ja pelottavia. Lopulta Kina meni hyvin toisten ihmisten luo jotka kutsuivat häntä, mutta oli kuitenkin hiukan varautuneen oloinen.

                      Tottista ja agia teimme muutaman kerran kumpaakin. Tottiksessa ja agissa ei kuitenkaan tehty mitään suurempia uusia liikkeitä vaan pidettiin Kinan kanssa vaan hauskaa. Kaikkea muuta uutta kun tuli niin paljon etten halunnut ylirasittaa Kinaa liikaa. Aloitin kyllä tottiksessa palikan pidon perusasennossa, mutta sitä vain kaksi harjoitusta, jotka olivat ihan vain muutaman minuutin pituisia, jos sitäkään.

                      Esineruutua tehtiin kerran, muistaakseni keskiviikkona. Esineruudussa tehtiin niin että käveltiin Kina vapaana yhdessä ohjaajan kanssa vasta tuuleen, niin että Kina tajuaisi hajun ja näön avulla nostaa esineet maastosta. Käveltiin siksakkia ruudussa koko ajan ollessa liikkeessä vasta tuuleen. Muutaman kerran Kina hoksasi itse mennä esineelle, josta sitä kehuttiin tosi paljon ja leikitettiin esineellä niin että se tajuaisi niiden olevan hyödyllisiä ja kivoja oli ne sitten millaisia esineitä vaan. Lopuilla sitten ohjattiin Kinaa esineen luo niin että se hoksaisi edes vilkaista sitä ja taas kehut ja leikit päälle.

                      Leirillä leikittiin myös muiden pentujen kanssa. Kinasta kyllä huomasi ryhmä leikeissä sen että Kina on huomattavasti varautuneempi suuressa porukassa kun kahdestaan tai pienessä koiralaumassa leikkiessä. Kina ei tuntunut uskaltavan mennä mukaan leikkiin, mutta toisaalta se oli ihan hyvä, sillä Kina oli pieni kokoisin pennuista. Vietin kanssa Kina tuli kyllä tosi hyvin toimeen samoin kuin Kerttu tytön kanssa. Kerttu leikitti Kinaa niin nätisti putkessa, vaikka oli huomattavasti isompi ja vanhempi. Vietin kanssa Kina pääsi myös juoksemaan kahdestaan ja näytti olevan niin kivaa kun joku ymmärtää juosta vähän mukana.

Olihan siellä leirikisatkin, joissa olimme Kinan kanssa agility osassa. Kina meni oikein hyvin siihen verrattuna mitä olemme tehneet agia. Yksi este oli vähän hankala, kun Kina ei olisi malttanut lähdössä odottaa vaan juoksi ensimmäisen esteen nätisti ja suoraan minun luokse. Mutta kivaa oli! Kuvia leiristä löytyy Kinan kuvasivuilta…

 

 

Leirin jälkeen olemme käyneet muutamana maanantaina ageilemassa Lauran ja Rallin kanssa ja hyvin on mennyt. Huomaan että minulla tuntuu olevan enemmän vaikeuksia kuin Kinalla. Kina menee aina juuri sinne minne minä sen ohjaan ja jos en osaa ohjaa se yrittää kovasti ja kysyy apua. Kinasta tuntuu tuo ageilu olevan niin kivaa, että toivottavasti me päästään johonkin ryhmään tässä kesän jälkeen. Ei meillä kiire ole, mutta ensi vuoden alusta Kina täyttää vuoden ja olisi kiva päästä harjoittelemaan heti, kun se on sallittua…

 

Jälkeä olemme tehneet useammin ja palkkausta olen vähentänyt rutkasti. Kina saa kahdella noin 15 m jäljellä enää pienen purkillisen kissanruokaa niin että mielenkiinto pysyy yllä. Viime viikolla teimme pari kertaa jälkeä ja kerran keppiharjoituksen. Eli 4 kpl jälkeä ja yksi kpl keppiä. Yhteen jälkeen tuli vahingossa minulta tehtyä loivan kulman jonka Kina suoritti upeasti. Ensin se ajoi siitä ohi, mutta kun annoin sille tilaa korjata virheensä se palasi jäljelle ja jatkoi kauniisti loppuun saakka. Upeaa katsoa kun noin helposti noin nuori pentu osaa jo jäljestää. Keppiharjoituksessa nousi kaikki kepit! Olen miettinyt että seuraavalla kerralla en anna eää muuta kuin loppupalkkana namia ja jäljelle jätän muutaman kepin. Katsotaan miten se menee ja palkkaako itsensä niillä.

 

Tässä vielä muutama kuva leiriltä ja Kinasta kun sen korvat on liimattuna... :D


1248869190_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja sivuprofiili... :D

1248869290_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tässä on sit Susu

1248869433_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

ja vähän muokattu lähetys kuva eteen. :)

1248869485_img-d41d8cd98f00b204e9800998e