Viime viikolla käytiin rokotettavana ja silloin Kina painoin 6.7 kg. Mikä on ihan hyvä tuon kokoiselle koiralle. Säkä korkeuttahan Kinalla ei vielä kauhesti ole, mutta joka viikko pikkaisen lisää. Eikä sitä säkää olla vielä edes mitattukaan.

Tänään annoin ensimmäiset punkkikarkotteen. Katsotaan miten se pitää kiusankappaleet loitolla. En ole kyllä vielä löytänyt punkkeja, mutta piti ottaa varmuuden vuoksi ettei niitä edes tulisikaan.

Kinan kanssa ollaan ihan perus käskyjä harjoiteltu. Olen vähä sitä mieltä että pentu saa olla pentu ja kun se alkaa näyttää siltä että ei pentu jutut enää riitä niin sit opetellaan lisää. Nyt taitaa kyllä näyttää siltä että sillä alkaa olla enemmän energiaa, joten uusia juttuja ollaan alettu harjoittelemaan. Perus maahan, istu ja tänne alkaa olla jo hallussa, joten ollaan aloitettu seuraamista ja vierelle tuloa.

Jälkeä ollaan käyty muutaman kerran naksujen kanssa kokeilemassa. Kinaa pitää vaan siinä tarkasti ohjata oikealle polulle ettei lähde haahuolemaan ja että naksuja löytyy. Taitaa kuitenkin olla parasta seuraavalla kerralla ottaa jotain haisevampia makupaloja vaikka nakkeja, joilla sais piirrettyä sen jälken maahan. Hyvin siihen nähden miten nuori Kina on niin on tämäkin mennyt.

Agi juttuja ollaan muutaman kerran käyty kattomassa, ihan oman mielenkiinnon ja innostuksen saamisen vuoksi. Sieltä ollaan saatu Lauralta vinkkejä, jotka (iso kiitos Lauralle) on ollut tosi hyödyllisiä. Samalla ollaan päästetty pentuja vähä leikkimään. Kiertämisiä lähinnä ollaan opeteltu ja vähä putkea. Huomaa kuitenkin ettei Kinan kanssa olla tehty muiden läsnäollessa periaatteessa mitään. Meinaa tuo huomio karata vähä muualle kesken tekemisen.

Naksuilla palkkaaminenkin onnistuu, mutta ei Kina niin kauheasti niiden perään ole. Lelu toimii usein, muttei silloin kun on liian väsy riehumiseen. Sitten kuitenkin naksut toimii. Olen yrittänyt olla tekemättä silloin kun se on väsynyt, kun sen väsymisen huomaa keskittymiskyvyn pituudessa. Kovasti se kuitenkin yrittää miellyttää, mikä ausseille on normaalia. Hymy

On kyllä ollut tosi kiva puuhailla Kinan kanssa, kun se oppii nopeasti ja yrittää aina vaikkei aina tajuasikaan ihan tarkkaan mitä yritän kertoa. Pitää vaan enemmän harjoitella sitä että minun kanssa on mukavaa ja ettei muiden luokse juokseminen ole. Hymy